Update Corona maatregelen

Home


Hierbij bezorgen we u graag een update van de recentste Coronamaatregelen. Bij vragen kan u steeds contact opnemen met dnf, door te antwoorden op deze e-mail of door uw vertrouwde dnf adviseur te contacteren. 

1. Vlaams Beschermingsmechanisme 3 - laatste uren voor aanvraag gaan in!

Had u als (Vlaamse) ondernemer een omzetdaling van minstens 60% in de periode 16 november t.e.m. 31 december omwille van de verstrengde Coronamaatregelen, of was u verplicht gesloten door de overheid omwille van Corona tijdens deze periode? Vraag dan zeker nog vandaag, 15/02/2021, de subsidie aan voor bovenstaande periode. Alle voorwaarden, informatie en aanvragen kan via de website van Vlaio. Aanvragen kan nog tot middernacht. 

2. Vlaams Beschermingsmechanisme 4 - Aanvragen mogelijk vanaf 16/02/2021

Had u als (Vlaamse) ondernemer een omzetdaling van minstens 60% in de periode 1 januari t.e.m. 31 januari omwille van de verstrengde Coronamaatregelen, of was u verplicht gesloten door de overheid omwille van Corona? Benieuwd of u in aanmerking komt, of bijkomende vragen? Neem dan zeker contact op met dnf. Alle voorwaarden en bijkomende informatie alsook het aanvragen van de premie kan via de website van Vlaio.  

3. Consumptiekrediet voor lokale ondernemers Antwerpen

De stad Antwerpen steunt haar lokale ondernemers met het consumptiekrediet. Meer dan 16.000 stadsmedewerkers ontvangen maximaal 300 euro om te besteden bij deelnemende Antwerpse ondernemingen en organisaties. 

Hoe werkt het consumptiekrediet? 
De stad kent haar medewerkers een consumptiekrediet toe voor een totale waarde van bijna 4 miljoen euro. Als hulp voor de economische heropstart leggen de stadsmedewerkers bovendien zelf nog een derde tot de helft van deze waarde bij. Dit budget kunnen stadsmedewerkers tussen 2/4/2021 en 31/12/2021 besteden bij deelnemende Antwerpse ondernemingen (onder voorbehoud volgens de Coronamaatregelen).
De volgende ondernemingen uit Antwerpen en haar districten kunnen zich inschrijven:

  • Kleinhandelszaken (die verplicht langer dan een maand gesloten waren)
  • Horeca: hotels, restaurant, bars en cafés
  • Cultuurinstellingen: (voor shows, tentoonstellingen, festivals, …)
  • Sportverenigingen: (voor inkomgelden, sportabonnementen, huur van sportvelden, …)

Wat is het voordeel voor jouw zaak/organisatie?

  • Meer dan 16.000 stadsmedewerkers worden potentiële klanten.
  • De administratie beperkt zich tot een eenvoudige online registratie.
  • Betalingen verlopen via een gratis online platform, zonder complexe integratie met je huidige systemen.

Meer informatie over de voordelen, voorwaarden en registratie lees je via www.ondernemeninantwerpen.be/consumptiekrediet
Registreren kan vanaf 01/02/2021 op www.antwerpenucoin.be/deelnemer